Válásfeldolgozás és újjászületés – tematikus csoport

32 órás Válás, szakítás feldolgozása támogató csoport – kéthetente.

Maximális létszám: 8 fő
Minimális létszám: 4 fő

Feltétel: A csoportmunkát megelőző négyszemközti beszélgetés

Minden válás, szakítás veszteség. Egy kapcsolat elvesztése önmagunk elvesztése is.

Egyedül maradtál, elhagytak, vagy Te indultál el egy kapcsolatból önálló életre, megcsaltak, becsaptak, vagy Te érezted, hogy elég a kiüresedett kapcsolatból, bántalmazásból. A válás, szakítás mindenképpen veszteség, ami fájdalommal és az élet átstrukturálásával jár. Feldolgozás hiányában nehéz vagy nem sikeres az újrakezdés.

Válás, szakítás után úgy érezzük, széttörtünk, kudarcot vallottunk, szertefoszlottak álmaink, kilyukadt a világunk, soha nem lesz olyan, mint korábban volt.

Ilyenkor értéktelennek látjuk magunkat, csalódottak, reményvesztettek leszünk, tele vagyunk haraggal és bűntudattal, úgy érezzük olyanná lettünk, mint egy félredobott rongy vagy cserepeire tört edény.

Hogyan lehet ezután tovább lépni, tovább élni?

A spirituális embernek gyönyörű hasonlata: Isten kezében, mint egyedi edények vagyunk megformálva.

Japánban az összetört értékes porcelánokat a kintsugi művész porított arany, ezüst vagy platina keverékével összeragasztja. Nem próbálja álcázni a javítást, hanem éppen hogy kiemeli. A törés az edény történetének része lesz, helyén az arany új fényt ad, ezzel értéket kap a repedés, éppen ez teszi nemessé és értékessé az összeragasztott edényt. Hosszú folyamat, míg egy edény újra felépül.

A veszteségek fájdalmainak meggyógyításához hosszú idő szükséges, ám ezek idővel a lélek legerősebb pontjai lesznek, amire büszkén, reménnyel tekinthetek. A törésvonalak nem veszik el szépségemet, sőt szebbé, nemesebbé tesznek.

A gyógyulás által visszakapom emberi méltóságomat, erősebbé leszek, ahogy a megjavított edények is erősebbé válnak.

Olyan ez, mint egy újjászületés, hiszen nem ugyanaz leszel, mint a régi voltál, mély átalakulás, gyógyulás történik. Újra teljessé, mássá, újjá leszel. A törésvonalak maradnak, ezek a vonalak tesznek érettebbé és erősebbé. Újjászülethetsz, újra szeretni fogod önmagad és gyümölcsözővé válik az életed.

Várom jelentkezésed, ha válás, egy kapcsolat megszakadása van mögötted, vagy éppen benne vagy ebben a fájdalmas folyamatban.

 

Részvételi díj:
2000 Ft/óra, a négy nap összesen 64.000 Ft.
A jelentkezés  a teljes részvételi díj, vagy 32.000 Ft előleg átutalásával véglegesíthető.
Egy összegben való fizetés esetén a kedvezmény 4.000 Ft.