Egészségállítás

Ha nincs rendben az egészséged, akkor hasznos akár a szomatodráma kötetlenebb, akár a családállítás módszerét segítségül hívni.

A szervezetünk szintén egy rendszer, és mint rendszert megjeleníthetjük a térben képviselők segítségével, akik elmondhatják mire lenne szüksége fájó testrészünknek, beteg szervünknek, hogyan érezné magát jobban, mi az, ami fontos lenne számára, mit tehetünk érte, azaz önmagunkért, egészségünkért.

Sok esetben betegségeink oka lelki eredetű. A szomatodráma módszere átvezethet bennünket a családállításba, nem kis meglepetésünkre esetleg veséink képviselőinek hangjában előbb utóbb önmagunkat és párunkat véljük meghallani, bal lábunk és jobb lábunk képviselői anyánkat és apánkat idézhetik lelki szemeink elé, szemeink, füleink akár az elveszett ikerpárunkra irányíthatják figyelmünket.

Így láthatunk rá arra, hogy mi váltotta ki szervezetünkben a harmónia hiányát, mi az a lépés, ami rávezethet bennünket a gyógyulás útjára.

Ennek a módszernek alkalmazását csoportban javaslom.

Kikristályosodhat, hogy melyik családtagodat képviseli az a szerved, amelyik betegséggel, fájdalommal akar neked valamit megmutatni. Testünk sokszor így jelzi, ha valamire vagy valakire jobban oda kellene figyelnünk. Választ kaphatsz arra is, hogy mi a célja a tünetnek, esetleg ráláthatsz a tünet okára, hogy mihamarabb a gyógyulás, a testi-lelki harmónia útjára léphess. Segítségünkre lehet testrészeink, szerveink egészségi állapotának harmonizálásában, gyógyulásunkban.