Családállítás négyszemközt

Családállítás négyszemközt? Így is lehet?

Igen. Lehet. Családállítás négyszemközt, kellemes környezetben, nyugodt, biztonságos légkörben. 

Megérkezel az egyeztetett időpontra, leülünk egymással szemben a Lélekkuckóban, megnyílik a beszélgetés tere. Én csak Rád figyelek, Te pedig elmondod, miért kerestél meg és mit szeretnél, mi a célod a találkozással és mi a célod a mindennapjaidban. Ez nagyon fontos, hogy meg tudd fogalmazni önmagadnak is, és én is tudjam,

– mire vagyok megkérve általad, és azt, hogy

– merre szeretnéd, ha vinne utad.

Ebben a maximum másfél órában beszélgetünk, amíg nem körvonalazódik, hogy kiket jelenítsünk meg – a megoldáshoz közeledve – figurákkal egy asztalka lapján. Kiválasztod a figurák közül, hogy melyik melyik családtagodat jelenítse meg, és érzéseid alapján felrakod őket az asztalra.

Innentől kezdve visszajelzek és figyelmeztetlek, hogy tudatosan figyeld az érzéseidet, és ha megengeded magadnak, elmerülsz saját világodban, családod rendszerének a figurák által megjelenített, azaz leképezett világában – önmagadhoz egészen őszintén – találkozva az érzéseiddel: dühvel, fájdalommal, nyugalommal. Rálátsz a megjelenített viszonyokra és meglátod a kapcsolódásokat vagy éppen eltávolodást, kirekesztettséget családtagjaid rendszerében. Majd a rövid, sűrű és mély oldó lélekmondatok kimondásának segítségével oldódik a feszültség, felszabadul a lélek a nyomás alól, szertefoszlanak az előítéletek, a neheztelés, a belső gyermek hiányból fakadó fájdalma, és megérkezik a harmónia, a megnyugvás és a megbékélés.

Hiszem, hogy elkötelezett vagy önmagaddal szemben, és nem hagyod abba az első vagy második alkalom után, hanem kitartóan feldolgozod mindazokat a nehéz történeteket, melyek útjában állhatnak jól-létednek, egész-ségednek és önfeledt örömödnek, és mindaddig kitartasz, amíg végleg fel nem ragyog az arcod és ki nem tisztul lelked. Teljesen, melyet Te magad is megláthatsz majd szemed tükrében. Eleinte én leszek a tükröd. Jelzem Neked azt, ami van, kérdéseimmel visszatükrözöm világodat, lefordítom a lélek nyelvét, közelebb hozom a szimbólumok világát, tükrözöm a rajtad látható változásokat is, remélhetőleg mihamarabb.  

Tudd, hogy ez az óra csak Rólad szól, itt Te vagy a fontos, a Te érzéseid, a Te megélésed, a Te világod, a Te könnyeid, a Te mosolyod. És ha meghívsz a világodba,  én a társad, a tükröd leszek utad ezen szakaszán. Odafigyeléssel, odaadással, megértéssel, szeretettel és a legjobb tudásommal állok melletted, de nem mondom ki és nem teszem meg helyetted. Csupán kérdezek és kérdéseimmel igyekszem világossá tenni utadon mindazt, ami még homályos. Tudd, olyan tempóban haladsz, ahogy Neked jól esik. Te vagy a fontos.

Keddi és szerdai napokra várom jelentkezésedet a Lélekkuckóba. (Debrecen, Árpád tér)